PÁLYÁZAT - SZÉCHENYI TERV PLUSZ


Kedvezményezett neve: Dinu Bros. Fogászati és Szájsebészeti Kft.

Fejlesztés tárgya, célja: Fogorvosi rendelő fejlesztése a Dinu Bros. Kft-nél, eszközbeszerzés

Szerződött támogatás összege: 9.876.610 Ft

Projekt befejezési dátuma: 2022.05.11.

Projekt tartalmának részletes bemutatása:

A Dinu Bros. Fogászati és Szájsebészeti Kft. a GINOP Plusz 1.2.2-es pályázati konstrukcióra nyújtott be támogatási kérelmet, melyet sikeresen el is nyert és meg is valósított. A pályázati összeg felhasználásával új eszközöket és gépeket vásároltunk meg 70%-os támogatási intenzitás segítségével.

A pályázat keretében 4 eszköz került beszerzésre:

  • Process for PRF system Duo Quattro - professional kit, mely a sebgyógyulást segíti elő. Az új eszköz használatával az elvégzett beavatkozások sikerességi aránya megnő, a gyógyulási idő lecsökken, illetve ki tudjuk váltani egyéb testidegen csontpótló anyag használatának szükségét. Ez összességében a páciensek számára kiszámíthatóbb és egyes csontpótlások esetében olcsóbb beavatkozást eredményez.
  • A sebészeti és általános kézidarabok minden fogorvosi rendelő „motorjai”. Ezek segítségével tudjuk a fogászati/szájsebészeti beavatkozások 90%-át elvégezni, legyen szó egy fogtömésről, egy fogpótlás készítéséről vagy éppen egy bölcsességfog műtétről vagy adott esetben fogászati implantátum beültetésről. A megpályázott kézidarabok segítségével jelentős kapacitásbővítést érünk el.
  • SCHEU Biostar VII mélyhúzó készülék: ezzel a korszerű berendezéssel több munkafolyamat felgyorsítható és a rendelőben elvégezhető. A legfontosabb alkalmazási területe, amikor fogszabályozás befejeztével az elért eredményt kívánjuk egy ún. helybentartó sín készítésével megtartani. Ezen kívül a mélyhúzó készülékkel szintén fontos harapásemelő sínek, vagy speciális horkolásgátló, vagy éppen fogvédő sínek is készíthetők, ami eddig rendelőnkben nem volt lehetséges.
  • Intraorális szkenner: A fogászati digitalizáció legfontosabb eleme, mellyel megannyi lépést lehet egyszerűsíteni és a páciensek számára még kényelmesebbé tenni. Nem beszélve arról, hogy a CAD/CAM technológiával kiegészítve eddig nem látott pontossággal lehet fogpótlásokat elkészíteni.

Vissza a kezdőoldalra